Strikkenwinkel.nl by E.L Cravatte
 • Sinds 2004 dé Specialist
 • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
 • Binnen 30 dagen retourneren
 • Óók zakelijk bestellen

Wanneer draag je een vlinderdas?

Er zijn natuurlijk heren die dagelijks een vlinderdas dragen en dit is een uitstekende keuze! Wel is het zo dat vlinderdassen juist veel worden gedragen bij speciale gelegenheden. We helpen je er graag bij om de juiste keuze te maken bij je keuze wanneer een vlinderstrik te dragen!

 1. Bij feestelijke gelegenheden
  Bruiloften, gala’s, Oudejaarsavond maar bijvoorbeeld ook een traditionele feestavond tijdens een cruise zijn voorbeelden van gelegenheden waar het dragen van een vlinderdas uitermate geschikt voor is.

  Wel kan er afhankelijk van het type gelegenheid en de periode in het jaar gekozen worden voor de juiste vlinderdas. Zo is bijvoorbeeld bij een bruiloft in het voorjaar een strik met een felle kleur of van linnen een uitstekende keuze terwijl er in het geval van een gala een zwarte zelfstrikker of een velours vlinderdas een stijlvolle keuze is! Uiteraard is het van belang om de keuze voor de vlinderdas af te stemmen op de rest van de outfit.

 2. Bij culturele evenementen
  Het is historisch gegroeid dat evenementen zoals opera’s, toneel of andere culturele voorstellingen en vlinderdassen een uitstekende combinatie zijn! Dit geldt voor zowel de artiesten/performers als bezoekers van culture evenementen. Met een vlinderstrik draag je net dat stukje onderscheidenheid/originaliteit met je mee.

 3. Als de dresscode erom vraagt
  Mocht je naar een evenement gaan waar sprake is van een dresscode dan is het uiteraard van belang om hieraan gehoor te geven. Voor meer informatie over dresscodes en het dragen van vlinderdassen kun je het beste hier een kijkje nemen. Als het bijvoorbeeld gaat om black tie of white tie evenementen zijn de mogelijkheden beperkt en is het belangrijk om je hier van tevoren goed over te informeren.

 4. Themafeesten
  Als je bij een themafeest het karakter dat je recreëert zo waarheidsgetrouw mogelijk wilt nabootsen dan kan een vlinderdas hier essentieel onderdeel van zijn. Denk bijvoorbeeld aan Charlie Chaplin, James Bond, Winston Churchill of Albert Einstein.

  Wanneer het dragen van een vlinderdas ongepast is
  Als basisregel kan aangehouden worden dat vlinderdassen op sombere gelegenheden ongepast zijn. Tenzij je standaard een vlinderdas draagt zou het dragen op een begrafenis ongepast zijn en kan er beter worden gekozen voor een stropdas.Mocht de overledene bijvoorbeeld hebben gekozen voor een “viering van het leven” bij de uitvaart dan kan het gepast zijn maar ons advies is om hierin voorzichtig te zijn.
Wat een fijne winkel. Ik ben hier uitgekomen door het zoeken op Google. Ik kwam bij de blogposts uit en wist daardoor direct veel meer over het gebruik van de bretels, maar ook waar ik op moest letten. Eigenwijs als ik ben, toch nog even bij andere winkels gekeken en daar waren goedkopere opties. Echter die bretels hadden allemaal metalen \"bekjes\" die de pantalon naar de haaien helpen. Deze zijn met metalen bekjes, met daarin kunststof binnenbekleding waardoor de pantalon niet beschadigd raakt. Bij de aanschaf van een volgende pantalon zal ik erop letten dat er knoopjes aan de binnenzijde zitten zodat ik ook de klassieke bretels kan aanschaffen. Kan niet wachten.
Anton
Snelle levering en mooie kwaliteit.
Egberts
Mooi stevige bretels, hiermee kan je voor de dag komen
en snel geleverd ook
Patrick
Supersnelle afhandeling en bezorging van damesbretels. TOPPIE!!!
Roely van der Wart
Een mooie website die gemakkelijk werkt en snel vindt wat je zoekt .
Mooie kwaliteit stoffen voor de Sjaaltjes en hele nette afwerking
Prijs is ook heel goed in verhouding .
Een hele snelle levering die ook goed is te volgen via de verzender en de bezorger In alles zijn wij tevreden met dit nette bedrijf
Clara Klerk-Pater
Net als eerdere keren weer zeer tevreden over de kwaliteit van de stropdas en de snelle levering
A.G. Zandbergen

Betaal veilig online

×