Strikkenwinkel.nl by E.L Cravatte
 • Sinds 2004 dé Specialist
 • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
 • Binnen 30 dagen retourneren
 • Óók zakelijk bestellen

Wanneer draag je een vlinderdas?

Er zijn natuurlijk heren die dagelijks een vlinderdas dragen en dit is een uitstekende keuze! Wel is het zo dat vlinderdassen juist veel worden gedragen bij speciale gelegenheden. We helpen je er graag bij om de juiste keuze te maken bij je keuze wanneer een vlinderstrik te dragen!

 1. Bij feestelijke gelegenheden
  Bruiloften, gala’s, Oudejaarsavond maar bijvoorbeeld ook een traditionele feestavond tijdens een cruise zijn voorbeelden van gelegenheden waar het dragen van een vlinderdas uitermate geschikt voor is.

  Wel kan er afhankelijk van het type gelegenheid en de periode in het jaar gekozen worden voor de juiste vlinderdas. Zo is bijvoorbeeld bij een bruiloft in het voorjaar een strik met een felle kleur of van linnen een uitstekende keuze terwijl er in het geval van een gala een zwarte zelfstrikker of een velours vlinderdas een stijlvolle keuze is! Uiteraard is het van belang om de keuze voor de vlinderdas af te stemmen op de rest van de outfit.

 2. Bij culturele evenementen
  Het is historisch gegroeid dat evenementen zoals opera’s, toneel of andere culturele voorstellingen en vlinderdassen een uitstekende combinatie zijn! Dit geldt voor zowel de artiesten/performers als bezoekers van culture evenementen. Met een vlinderstrik draag je net dat stukje onderscheidenheid/originaliteit met je mee.

 3. Als de dresscode erom vraagt
  Mocht je naar een evenement gaan waar sprake is van een dresscode dan is het uiteraard van belang om hieraan gehoor te geven. Voor meer informatie over dresscodes en het dragen van vlinderdassen kun je het beste hier een kijkje nemen. Als het bijvoorbeeld gaat om black tie of white tie evenementen zijn de mogelijkheden beperkt en is het belangrijk om je hier van tevoren goed over te informeren.

 4. Themafeesten
  Als je bij een themafeest het karakter dat je recreëert zo waarheidsgetrouw mogelijk wilt nabootsen dan kan een vlinderdas hier essentieel onderdeel van zijn. Denk bijvoorbeeld aan Charlie Chaplin, James Bond, Winston Churchill of Albert Einstein.

  Wanneer het dragen van een vlinderdas ongepast is
  Als basisregel kan aangehouden worden dat vlinderdassen op sombere gelegenheden ongepast zijn. Tenzij je standaard een vlinderdas draagt zou het dragen op een begrafenis ongepast zijn en kan er beter worden gekozen voor een stropdas.Mocht de overledene bijvoorbeeld hebben gekozen voor een “viering van het leven” bij de uitvaart dan kan het gepast zijn maar ons advies is om hierin voorzichtig te zijn.
Top service, komt afspraken na. Één dag besteld volgende dag in huis. Vertrouwen gevoel doet goed.
Onur
De riem die ik kocht, was een cadeau. De ontvanger was er erg blij mee. De riem was ook van goede kwaliteit. Het feit dat hij aan twee kanten te gebruiken was, voegde meerwaarde toe.
Ellis Castenmiller

Ben al jaren héél tevreden met de Bretelswinkel.
Altijd correct en snel.
Nooit is een vraag te moeilijk en als je een \"klacht\" hebt wordt die zonder morren prima opgelost.

Is echt een klasse webwinkel die ik echt iedereen kan aanbevelen!

L.J. Oudshoorn
Impressed door zowel de keuze, het assortiment als de service van E.L. Cravatte!
Dit zouden meer mensen moeten weten.
Klasse!
Bart Kloosterman
Prima levering, mooi product. Erg tevreden en echt een aanrader.
Bram
Prachtige zijden stropdas voor feestelijke aangelegenheden. Reuzeblij dat ik www.stropdassenwinkel.nl gevonden heb op het web.
André

Betaal veilig online

×