Strikkenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Vlinderdas kopen?

Je wilt een vlinderdas kopen maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe vlinderdas? Lees hier onze tips.

De gelegenheid

Stel jezelf allereerst de vraag voor welke gelegenheid en bij welke outfit je de vlinderdas wilt dragen. Op een gala dien je bijvoorbeeld eerder te kiezen voor een vlinderdas (zelfstrikker) in plaats van een vlinderstrik (voorgestrikte strik). Terwijl bijvoorbeeld ook de materiaalkeuze afhankelijk is van de gelegenheid. Een fluwelen strik zul je eerder in de avond dragen of een evenement in de winter. Dit terwijl een linnen strik zich leent voor het dragen in het voorjaar of de zomer bij een feestelijke gebeurtenis zoals een bruiloft.

In algemene zin geldt dat des te minder formeel de gelegenheid des te meer je kunt kiezen voor een uitbundige kleur of patroon.

De juiste combinatie

Je kunt nog zo’n mooie strik kopen, de combinatie met de rest van je outfit moet dit verder versterken. Zo is een vlinderstrik met een hip patroon een echte eye catcher, wanneer je echter kiest voor een vlinderstrik met een drukke print is het van belang om een “rustig” overhemd te dragen. Anders wordt het geheel te druk.

Voor meer informatie over het maken van de juiste combinatie kun je het beste een kijkje nemen op onze pagina over dresscodes.

Een geschikt overhemd

Bij het kopen van een vlinderdas is het belangrijk om dit te combineren met een geschikt overhemd. Meestal gaat dit wel goed maar bij deze boordtypen van overhemden weet je zeker dat je goed zit:

  • Button down boord
  • Cut-away boord
  • Kent boord
  • Wide-spread boord
  • Vadermoorder boord (Wingtip) -> wordt doorgaans alleen gedragen met zelfstrikkers.

We hopen dat we je zo op weg hebben kunnen helpen met het kopen van een vlinderdas. Maar uiteraard blijft ook je smaak van belang, en moet je hiervan uitgaan bij het kopen van een strik. Als jij je er lekker bij voelt, dan staat het je goed!

Supersnelle afhandeling en bezorging van damesbretels. TOPPIE!!!
Roely van der Wart
Een mooie website die gemakkelijk werkt en snel vindt wat je zoekt .
Mooie kwaliteit stoffen voor de Sjaaltjes en hele nette afwerking
Prijs is ook heel goed in verhouding .
Een hele snelle levering die ook goed is te volgen via de verzender en de bezorger In alles zijn wij tevreden met dit nette bedrijf
Clara Klerk-Pater
Net als eerdere keren weer zeer tevreden over de kwaliteit van de stropdas en de snelle levering
A.G. Zandbergen
Briljante kwaliteit bretels. Met mijn vorige paar heb ik ruim vijf jaar gedaan en de bretels hadden nog niets aan elasticiteit ingeboet. Ter vergelijk: vroeger kocht ik altijd bretels voor minder dan €10 en na een paar maanden moest ik die weggooien omdat er geen rek meer inzat.
A. van der Veen

Snelle bezorging van de dassen, netjes ingepakt in een mooi doosje. En een uitgebreid aanbod aan kleuren. 

Riemer Kerkstra
Prachtige dasspeld. Snelle levering en vriendelijke en goede service. Ik zou het iedereen aanraden.
Roberto di Gregorio

Betaal veilig online

×