Strikkenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Vlinderdas kopen?

Je wilt een vlinderdas kopen maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe vlinderdas? Lees hier onze tips.

De gelegenheid

Stel jezelf allereerst de vraag voor welke gelegenheid en bij welke outfit je de vlinderdas wilt dragen. Op een gala dien je bijvoorbeeld eerder te kiezen voor een vlinderdas (zelfstrikker) in plaats van een vlinderstrik (voorgestrikte strik). Terwijl bijvoorbeeld ook de materiaalkeuze afhankelijk is van de gelegenheid. Een fluwelen strik zul je eerder in de avond dragen of een evenement in de winter. Dit terwijl een linnen strik zich leent voor het dragen in het voorjaar of de zomer bij een feestelijke gebeurtenis zoals een bruiloft.

In algemene zin geldt dat des te minder formeel de gelegenheid des te meer je kunt kiezen voor een uitbundige kleur of patroon.

De juiste combinatie

Je kunt nog zo’n mooie strik kopen, de combinatie met de rest van je outfit moet dit verder versterken. Zo is een vlinderstrik met een hip patroon een echte eye catcher, wanneer je echter kiest voor een vlinderstrik met een drukke print is het van belang om een “rustig” overhemd te dragen. Anders wordt het geheel te druk.

Voor meer informatie over het maken van de juiste combinatie kun je het beste een kijkje nemen op onze pagina over dresscodes.

Een geschikt overhemd

Bij het kopen van een vlinderdas is het belangrijk om dit te combineren met een geschikt overhemd. Meestal gaat dit wel goed maar bij deze boordtypen van overhemden weet je zeker dat je goed zit:

  • Button down boord
  • Cut-away boord
  • Kent boord
  • Wide-spread boord
  • Vadermoorder boord (Wingtip) -> wordt doorgaans alleen gedragen met zelfstrikkers.

We hopen dat we je zo op weg hebben kunnen helpen met het kopen van een vlinderdas. Maar uiteraard blijft ook je smaak van belang, en moet je hiervan uitgaan bij het kopen van een strik. Als jij je er lekker bij voelt, dan staat het je goed!

Snelle levering en goede kwaliteit
Klaas oltenhof
Pakketje kwam later dan verwacht.
Probleem bij de post en werd keurig door jullie uitgelegd.
Harm Wijnbergen
Snelle en correcte afhandeling
Goede kwaliteit, speciaal de sluitingen
Ulco
Inmiddels al een stuk of 6 bretels besteld, de laatste ORANJE, dus geheel in stijl hoor ik bij het Nederlands elftal. Snel ontvangen.
Leo Smit
Supersnel en topkwaliteit ik kan shinen op de bruiloft
Rob Janssens
De stropdas blijft één van de weinige \'sieraden\' van de man. De uitgebreide keus en de snelle levering van De Stropdassenwinkel heeft mij aangenaam verrast.
Joost Nijland

Betaal veilig online

×