Strikkenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Hoe combineer je een vlinderdas met een dresscode?

Dresscodes en het dragen van een vlinderstrik

Er zijn verschillende dresscodes waarbij je een vlinderdas kunt dragen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende dresscodes waarbij een vlinderdas geschikt is.

black tie dresscode2Black Tie

Black Tie is een formele dresscode die gebruikelijk is bij chique evenementen zoals galadiners en bruiloften. Voor mannen omvat de black-tie-dresscode een smoking, bestaande uit een zwarte, satijnen reversjas, een zwarte pantalon met een zijden bies langs de broekspijpen, een wit smoking overhemd met een opstaande boord en blinde sluiting zijn gebruikelijk. Bij deze smoking combineer je dan een zwarte vlinderdas, een pochet in het wit en zwarte lakleren schoenen.

Vrouwen dragen tijdens een black tie evenement vaak lange, elegante avondjurken of formele cocktailjurken. Het is belangrijk om de dresscode te respecteren en te voldoen aan de vereisten van een klassieke black-tie-outfit.

White Tiewhite tie dress code

White Tie is de meest formele dresscode, voornamelijk bij staatsbanketten en formele gala's. Voor mannen omvat white tie een rokkostuum met een zwarte pandjesjas met lange slippen, een wit piqué gilet, een wit overhemd met opstaande boord, een witte vlinderdas, een witte pochet, een zwarte pantalon met dubbele bies en zwarte lakschoenen. Vaak worden accessoires zoals manchetknopen, een witte handschoen en een hoge hoed gedragen.

Vrouwen dragen tijdens een white tie evenement doorgaans lange, formele avondjurken met handschoenen, juwelen en een elegante kapsel. White Tie vereist de hoogste mate van formele elegantie en protocol.

Cocktail

Een semi-formeel evenement zoals een bruiloft of zaken diner waarbij een rokkostuum of smoking niet verplicht is kan de dresscode cocktail hebben. Mannen dragen doorgaans een donker gekleed maatpak gecombineerd met een wit of lichtblauw overhemd met een nette gekleurde vlinderstrik en nette leren schoenen.

Vrouwen dragen tijdens een cocktail evenement een cocktailjurk of een chic broekpak gecombineerd met stijlvolle accessoires en hakken. Het is altijd raadzaam om specifieke richtlijnen en verwachtingen van het evenement goed te controleren om er voor te zorgen dat je de plank niet misslaat.

Themafeesten

Als je naar een themafeest gaat waarbij een retrostijl of een bepaald tijdperk wordt nagebootst, kan het dragen van een vlinderdas bijdragen aan het creëren van de juiste sfeer. Bijvoorbeeld, bij een jaren '20 Gatsby-feest zou een vlinderdas goed passen bij een op maat gemaakt pak.

Houd er rekening mee dat de specifieke dresscode kan variëren afhankelijk van het land, de cultuur en het evenement. Het is altijd het beste om de richtlijnen en verwachtingen te controleren die specifiek zijn voor de gelegenheid waarvoor je je kleedt.

Top service, komt afspraken na. Één dag besteld volgende dag in huis. Vertrouwen gevoel doet goed.
Onur
De riem die ik kocht, was een cadeau. De ontvanger was er erg blij mee. De riem was ook van goede kwaliteit. Het feit dat hij aan twee kanten te gebruiken was, voegde meerwaarde toe.
Ellis Castenmiller

Ben al jaren héél tevreden met de Bretelswinkel.
Altijd correct en snel.
Nooit is een vraag te moeilijk en als je een \"klacht\" hebt wordt die zonder morren prima opgelost.

Is echt een klasse webwinkel die ik echt iedereen kan aanbevelen!

L.J. Oudshoorn
Impressed door zowel de keuze, het assortiment als de service van E.L. Cravatte!
Dit zouden meer mensen moeten weten.
Klasse!
Bart Kloosterman
Prima levering, mooi product. Erg tevreden en echt een aanrader.
Bram
Prachtige zijden stropdas voor feestelijke aangelegenheden. Reuzeblij dat ik www.stropdassenwinkel.nl gevonden heb op het web.
André

Betaal veilig online

×