Strikkenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Hoe combineer je een vlinderdas met een dresscode?

Dresscodes en het dragen van een vlinderstrik

Er zijn verschillende dresscodes waarbij je een vlinderdas kunt dragen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende dresscodes waarbij een vlinderdas geschikt is.

black tie dresscode2Black Tie

Black Tie is een formele dresscode die gebruikelijk is bij chique evenementen zoals galadiners en bruiloften. Voor mannen omvat de black-tie-dresscode een smoking, bestaande uit een zwarte, satijnen reversjas, een zwarte pantalon met een zijden bies langs de broekspijpen, een wit smoking overhemd met een opstaande boord en blinde sluiting zijn gebruikelijk. Bij deze smoking combineer je dan een zwarte vlinderdas, een pochet in het wit en zwarte lakleren schoenen.

Vrouwen dragen tijdens een black tie evenement vaak lange, elegante avondjurken of formele cocktailjurken. Het is belangrijk om de dresscode te respecteren en te voldoen aan de vereisten van een klassieke black-tie-outfit.

White Tiewhite tie dress code

White Tie is de meest formele dresscode, voornamelijk bij staatsbanketten en formele gala's. Voor mannen omvat white tie een rokkostuum met een zwarte pandjesjas met lange slippen, een wit piqué gilet, een wit overhemd met opstaande boord, een witte vlinderdas, een witte pochet, een zwarte pantalon met dubbele bies en zwarte lakschoenen. Vaak worden accessoires zoals manchetknopen, een witte handschoen en een hoge hoed gedragen.

Vrouwen dragen tijdens een white tie evenement doorgaans lange, formele avondjurken met handschoenen, juwelen en een elegante kapsel. White Tie vereist de hoogste mate van formele elegantie en protocol.

Cocktail

Een semi-formeel evenement zoals een bruiloft of zaken diner waarbij een rokkostuum of smoking niet verplicht is kan de dresscode cocktail hebben. Mannen dragen doorgaans een donker gekleed maatpak gecombineerd met een wit of lichtblauw overhemd met een nette gekleurde vlinderstrik en nette leren schoenen.

Vrouwen dragen tijdens een cocktail evenement een cocktailjurk of een chic broekpak gecombineerd met stijlvolle accessoires en hakken. Het is altijd raadzaam om specifieke richtlijnen en verwachtingen van het evenement goed te controleren om er voor te zorgen dat je de plank niet misslaat.

Themafeesten

Als je naar een themafeest gaat waarbij een retrostijl of een bepaald tijdperk wordt nagebootst, kan het dragen van een vlinderdas bijdragen aan het creëren van de juiste sfeer. Bijvoorbeeld, bij een jaren '20 Gatsby-feest zou een vlinderdas goed passen bij een op maat gemaakt pak.

Houd er rekening mee dat de specifieke dresscode kan variëren afhankelijk van het land, de cultuur en het evenement. Het is altijd het beste om de richtlijnen en verwachtingen te controleren die specifiek zijn voor de gelegenheid waarvoor je je kleedt.

Wat een fijne winkel. Ik ben hier uitgekomen door het zoeken op Google. Ik kwam bij de blogposts uit en wist daardoor direct veel meer over het gebruik van de bretels, maar ook waar ik op moest letten. Eigenwijs als ik ben, toch nog even bij andere winkels gekeken en daar waren goedkopere opties. Echter die bretels hadden allemaal metalen \"bekjes\" die de pantalon naar de haaien helpen. Deze zijn met metalen bekjes, met daarin kunststof binnenbekleding waardoor de pantalon niet beschadigd raakt. Bij de aanschaf van een volgende pantalon zal ik erop letten dat er knoopjes aan de binnenzijde zitten zodat ik ook de klassieke bretels kan aanschaffen. Kan niet wachten.
Anton
Snelle levering en mooie kwaliteit.
Egberts
Mooi stevige bretels, hiermee kan je voor de dag komen
en snel geleverd ook
Patrick
Supersnelle afhandeling en bezorging van damesbretels. TOPPIE!!!
Roely van der Wart
Een mooie website die gemakkelijk werkt en snel vindt wat je zoekt .
Mooie kwaliteit stoffen voor de Sjaaltjes en hele nette afwerking
Prijs is ook heel goed in verhouding .
Een hele snelle levering die ook goed is te volgen via de verzender en de bezorger In alles zijn wij tevreden met dit nette bedrijf
Clara Klerk-Pater
Net als eerdere keren weer zeer tevreden over de kwaliteit van de stropdas en de snelle levering
A.G. Zandbergen

Betaal veilig online

×