Strikkenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Vlinderdas kopen

vlinderdas kopen

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kopen van een vlinderdas? Dat is helemaal niet zo vreemd. Deze accessoire draag je niet dagelijks - op een enkele artistiekeling na die met een vlinderdas juist zijn persoonlijkheid en karakter onderstreept.

Voor de gewone mannen onder ons is het een relatief onbekende accessoire, die je hooguit één of twee keer per jaar draagt.

De gelegenheden

Naar feestelijke gelegenheden als een gala, bal, chique diner, bruiloft, jubileumfeest of een diploma-uitreiking is een vlinderdas een veilige keuze. Zeker als er black tie of white tie op de uitnodiging staat, is het de bedoeling dat je je smoking (black tie) of rokkostuum (white tie) combineert met een stijlvolle vlinderdas. Maar ook op de werkvloer kun je een vlinderdas dragen, bijvoorbeeld een eigentijds gebreid exemplaar.

Je vlinderdas combineren

Voor wie op safe wil spelen kiest voor zwart of wit. Overigens kun je bij black tie party’s prima met een witte strik aanschuiven en bij een white tie feest valt een zwart exemplaar zeker niet uit de toon. Black of white zegt dus niets over de kleur van de strik die je mag dragen. Integendeel, juist voor de mannen die een aardig accent aan hun outfit willen toevoegen kunnen met een vlinderdas vele kanten op.

 vlinderdas

Klassieke witte vlinderdas in satijnzijde - € 17,95

In de feestmaanden december en januari staan rood tinten (bordeaux rood, kersenrood, karmijnrood of juist opvallend rood) uitstekend bij je pak. Denk ook eens aan een fluwelen exemplaar - juist in de wintermaanden is fluweel een aanrader – en hij geeft net wat meer cachet dan een klassiek zijden exemplaar. Door het jaar heen kun je kiezen uit een scala van kleuren, van hippe tinten als fuchsia, turquoise en lime tot de meer ingetogen kleuren als donkerblauw, donkergroen en grijs.

Net als bij een stropdas zorg je ervoor dat de strik mooi harmonieert bij de kleur van je hemd en jasje. Een druk Burberry dessin gecombineerd met een bont gestreept hemd is een goede keuze voor carnaval maar niet voor serieuze gelegenheden. Draag je een wit hemd met een donkerkleurig pak dan heb je oneindig veel mogelijkheden voor combinaties, van een effen exemplaar tot een klassieke polka dot.

Voorgeknoopt of zelfstrikker?

De echte gentleman zou absoluut voor een zelfstrikker gaan, maar er is niets mis met een voorgeknoopte variant. Je hoeft geen kwartier voor de spiegel te priegelen (een zelfstrikker laat zich niet eenvoudig knopen!) en je weet zeker dat hij de hele avond goed zit. Een echte zelfstrikker hoeft overigens ook niet perfect geknoopt te zitten; daarin onderscheidt hij zich juist van de voorgestrikte variant. Juist een nonchalante knoop zorgt voor een op en top stylish look.

Zelfstrikkers bestaan tegenwoordig niet meer uit één stuk. Juist omdat hij bestaat uit twee delen – met elkaar verbonden middels een haakje – laat hij zich eenvoudig in maat verstellen. Het haakje is onzichtbaar, netjes verborgen achter de boord van je overhemd.

zelfstrikkerZijden zelfstrikker in turquoise - € 22,95

Materiaal

Zijde

Je eerste keuze is een zijden vlinderdas. Heb je nog geen uitgebreide strikken collectie, zorg dan dat je in ieder geval een zijden exemplaar in de kast hebt liggen. Zijde heeft een rijke uitstraling en geeft een subtiele glans bij kaarslicht.

Polyester

Bij minder formele gelegenheden als studentenfeestjes is polyester een prima, budgetvriendelijke keuze. Polyester heeft een iets minder chique uitstraling dan zijde, maar desalniettemin geeft een polyester strik je een verzorgde look.

Gebreid

Voor meer casual gelegenheden als kantoordagen en afspraken met klanten is een gebreide vlinderdas een trendy alternatief op de stropdas. Een effen donkerblauw gebreid strikje staat goed bij vrijwel elke combinatie. Maar denk ook eens aan een modieus gestreept exemplaar.

Fluweel

In de wintermaanden is fluweel een goede keuze. Draag bijvoorbeeld een fluweel bordeaux rode vlinderdas tijdens het kerstdiner, indruk zul je zeker maken! In onze webwinkel kun je de fluweelvariant in 4 tinten kopen.

 

Bekijk ook

75 jaar rijheid strik blog 1

Speciale vlinderstrik voor 75 jaar vrijheid

75 jaar vrijheid is iets om bij stil te staan. De Tweede Wereldoorlog eindigde 75 jaar geleden. Vanaf dat moment leven we in vrijheid. We zijn met z’n alle verantwoordelijk om dit door te geven aan de volgende generaties!

Vlinderstrikken voor de feestdagen

Vlinderstrikken voor de feestdagen!

Het dragen van vlinderstrikjes is al lang niet meer alleen voor de waaghalzen. Een vlinderstrik of vlinderdas combineer je tegenwoordig in een handomdraai bij elke gewenste outfit.

Snel geleverd, mooie stropdassen met pochet en erg leuk dat ook stropdassen voor kinderen in dezelfde stof en uitvoering geleverd kunnen worden.
Ronald
De bretelswinkel geeft een heel goed overzicht van wat er te koop is in de wereld van bretels. Zelf ga ik binnenkort de Camino lopen vanuit Den Haag. Dat is 2000 km wandelen naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Ik wilde natuurlijk zeker weten dat mijn broek niet zou afzakken onderweg en koos voor bretels, ook omdat naar alle waarschijnlijkheid ik flink zou afvallen en zelfs met een riem gaat de broek steeds lager zitten.
De verzending was snel en accuraat en de foto\' s kloppen helemaal met wat wordt opgestuurd. Erg handig was het plaatje waar je de knopen moet vastzetten zodat de bretels goed zitten.
eduard slootweg
Overzichtelijke site, snel bezorgd, mooie kwaliteit. Heel tevreden!
Wim van der Schoor
Prachtige kwaliteit en de volgende dag in huis. Niets op aan te merken.
Rik
Supersnel geleverd, fijn!
Hugo
Mijn eerste ervaring was een heel goede. Had enige separate bestellingen geplaatst. Een werd terstond toegestuurd, de andere liet op zich wachten. Telefoontje gepleegd en de fout/ vergissing werd zonder omhaal getraceerd. Bestelling volgende dag in huis.
En niet onbelangrijk: producten van prima kwaliteit.
Hans Beukema

Betaal veilig online

×