Strikkenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Verschil tussen vlinderdas, vlinderstrik en zelfstrikker

zelfstrikker

Afbeelding boven: Zelfstrikker

 

Vlinderdas of vlinderstrik?

Vlinderdas of Vlinderstrik? Of zelfstrikker? Wat is het verschil. De ene helft van Nederland gebruikt het woord vlinderdas, de andere helft van Nederland gebruikt het woord vlinderstrik om dezelfde herenaccessoire aan te duiden. Namelijk een strik die om de hals geknoopt kan worden voor een stijlvol accent je kostuum, business outfit of feestelijk tenue. Het strikje moet  of nog geknoopt worden (dit wordt ook een zelfstrikker genoemd), of de strik is reeds voorgeknoopt en kan door middel van een haakje om de hals bevestigd worden. 

 

vlinderdas

Afbeelding boven: vlinderdas of vlinderstrik in voorgestrikte variant

Vlinderdas of Vlinderstrik draagtip: 

Het strikje wordt nu casual gedragen. Dus aarzel niet om hem op een creative manier te dragen, met een vest of op jeans en een paar sneakers. Draag je vlinderdas wel altijd op een overhemd. Een vlinderdas leent zich dus uitstekend om ook zonder colbert te dragen, op slechts een overhemd komt hij prachtig tot zijn recht. Draag hem ook eens als alternatief voor de stropdas of lekker eigenwijs met bretels. Draag je een vlinderdas in combinatie met een colbert? Met een pochet erbij komt hij helemaal prachtig tot zijn recht. 

lichtblauw pochet

Afbeelding boven: combineer je strik met een (bijpassend) pochet

Welke maat?

Zowel onze voorgestrikte variant als onze zelfstrikkers zijn in maat verstelbaar. Geschikt dus voor elke nekomvang.

Personaliseren?

Een zelfstrikker kan bedrukt worden met een logo (al vanaf 10 stuks), een voorgestrikte strik daarentegen niet. Wel is het mogelijk om voorgestrikte strikken op maat te weven, het logo wordt dan all over in de stof meegegeven (vanaf 50 stuks). Ideaal voor bedrijven en verenigingen. Meer informatie: vlinderdas met logo

Bekijk ook

75 jaar rijheid strik blog 1

Speciale vlinderstrik voor 75 jaar vrijheid

75 jaar vrijheid is iets om bij stil te staan. De Tweede Wereldoorlog eindigde 75 jaar geleden. Vanaf dat moment leven we in vrijheid. We zijn met z’n alle verantwoordelijk om dit door te geven aan de volgende generaties!

Vlinderstrikken voor de feestdagen

Vlinderstrikken voor de feestdagen!

Het dragen van vlinderstrikjes is al lang niet meer alleen voor de waaghalzen. Een vlinderstrik of vlinderdas combineer je tegenwoordig in een handomdraai bij elke gewenste outfit.

Snelle levering en goede kwaliteit
Klaas oltenhof
Pakketje kwam later dan verwacht.
Probleem bij de post en werd keurig door jullie uitgelegd.
Harm Wijnbergen
Snelle en correcte afhandeling
Goede kwaliteit, speciaal de sluitingen
Ulco
Inmiddels al een stuk of 6 bretels besteld, de laatste ORANJE, dus geheel in stijl hoor ik bij het Nederlands elftal. Snel ontvangen.
Leo Smit
Supersnel en topkwaliteit ik kan shinen op de bruiloft
Rob Janssens
De stropdas blijft één van de weinige \'sieraden\' van de man. De uitgebreide keus en de snelle levering van De Stropdassenwinkel heeft mij aangenaam verrast.
Joost Nijland

Betaal veilig online

×