Strikkenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Hoe strik ik mijn strik?

hoe knoop je een vlinderstrik

Je feestje of gala staat voor de deur en jij bent in het bezit van een mooie zelfstrikker, een goede keus want een zelfstrikker is dé accessoire voor de echte gentleman. Je laat zien dat je stijl hebt (geen pre-tied variant) en dat je tijd hebt gestoken in je voorkomen, want een vlinderdas knopen is nou één van die dingen die je echt meerdere malen moet oefenen totdat je de kunst onder de knie hebt. Geef niet op en ga op zoek naar het geduld in jezelf want het resultaat mag er zeker zijn. 

Een vlinderstrik strikken in 7 stappen:

vlinderstrik strikken

Naar schatting zul je de eerste keer 10 minuten bezig zijn met het strikken. Ga dus zeker niet op de dag dat je de vlinderstrik nodig hebt aan de slag, maar oefen ruim van te voren om stress te besparen.

Een vlinderdas knopen stap voor stap - film

Beelden zeggen meer dan woorden, zeker in het geval van een knoopinstructie. We besparen je een vage handleiding met 'haal de lus door de andere lus' maar verwijzen je graag door naar een duidelijke instructie op Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=zD9SWgodiek

Waarschijnlijk zul je blij zijn dat er een pauze knop op je computer zit, want ook met beeld uitleg blijf je fronsen met je wenkbrauwen totdat daar het 'aha' moment komt. Wees gerust, ook voor jou is dat moment weggelegd. Het filmpje is namelijk zo'n succes dat er vooraf een advertentie wordt vertoond die je niet weg kunt klikken. Als je het filmpje telkens opnieuw af wilt spelen moet je eerst door een commercial heen.

En zie daar het resultaat. Je harde werken wordt beloond. Op je smoking overhemd prijkt een geweldige vlinderstrik, juist perfect door zijn imperfectie. Later op de avond kun je de strik ook nog eens los laten hangen zodat je jaloerse blikken kunt vangen. Ja zeker, jij hebt jouw vlinderstrik wèl eigenhandig gestrikt. 

knopen strik 1 2

Wil je meer lezen over het strikken van je vlinderstrik? Bekijk dan de uitgebreide instructies in onze strikkengids.

Bekijk ook

75 jaar rijheid strik blog 1

Speciale vlinderstrik voor 75 jaar vrijheid

75 jaar vrijheid is iets om bij stil te staan. De Tweede Wereldoorlog eindigde 75 jaar geleden. Vanaf dat moment leven we in vrijheid. We zijn met z’n alle verantwoordelijk om dit door te geven aan de volgende generaties!

Vlinderstrikken voor de feestdagen

Vlinderstrikken voor de feestdagen!

Het dragen van vlinderstrikjes is al lang niet meer alleen voor de waaghalzen. Een vlinderstrik of vlinderdas combineer je tegenwoordig in een handomdraai bij elke gewenste outfit.

24 10 2019

Vlinderdassen trends winter 2019 -2020

De gebreide truien en wollen jasjes mogen weer uit de kast. Daarbij horen natuurlijk ook strikjes van winterse materialen. Wij hebben de trends voor je op een rijtje gezet.

Bestelling is prima ontvangen!
Willem Stroo
Goede kwaliteit strik en bijbehorend pochet,snel geleverd via normale post
Laurens
Snelle levering. Bretels van hoogstaande kwaliteit.
Pieter Kersten
Solide bretels
Sjouke Visser

mooie stropdas voor een nette prijs

Leo Smit
De kwaliteit van de bretels is erg goed!
Alles werd netjes en snel geleverd, daarnaast was alle relevantie informatie vanuit Bretelswinkel.nl duidelijk geleverd.
aarnaud Vries

Betaal veilig online

×