Strikkenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Hoe draag je een vlinderdas tijdens de kerst en oud en nieuw?

vlinderdas kerst3

De ultieme gelegenheid om een vlinderstrik te dragen is toch wel rond kerst en oud en nieuw. Een strik geeft je outfit in een handomdraai een feestelijke touch, daar kan geen stropdas aan tippen! Daarom dit artikel met de allerbeste tips voor het dragen van een vlinderdas tijdens de feestmaanden.

Kantoordiner, familie kersttafel of oud en nieuw party?

Het maken van de juiste keuze voor je vlinderdas begint bij het afstemmen van je outfit op de gelegenheid.

vlinderdas oud en nieuw

Afbeelding boven: Een perfecte combinatie voor tijdens je oud en nieuw borrel met vrienden. Een feestelijke gouden vlinderdas, een bijpassend paisley pochet en een suède marine riem. Toch gekleed, maar met een casual inslag.

Ongedwongen gelegenheden

Is de gelegenheid minder formeel en schuif je bijvoorbeeld aan bij het familiediner of heb je een oud en nieuw borrel met vrienden? Dan mag het allemaal wat minder gekleed:

  • Kies bijvoorbeeld voor enkel het vest en laat het jasje achterwege.
  • Wat betreft kleur zijn zwart en wit altijd prima, maar bij minder formele gelegenheden is het juist leuk om eens een verrassende kleur uit te proberen. Kies bijvoorbeeld voor lichtblauw, appelgroen of paars.
  • Voor een casual touch kies je voor een gebreide vlinderstrik in plaats van een satijn exemplaar.
  • Een pochet doet wonderen voor je outfit, kies er één in een speels dessin.
  • Laat je manchetknopen matchen met je vlinderdas.
  • Kies 1 of maximaal 2 kledingstukken met een patroon. Bijvoorbeeld een geruit wollen jasje met pochet in polka dot dessin. Je overhemd, nette broek (of pantalon), overhemd en strik houdt je verder in een rustige effen kleurtoon.
  • Kies eens een gouden vlinderdas, pochet of stropdas voor oud en nieuw feestjes, zeker weten dat jij de show steelt! 

vlinderdas diner

Afbeelding boven: Een verrassende combinatie van een stoere vlinderdas in fluweel, op een ton sur ton look bestaande uit een blauw overhemd, stoere polished navy riem en navy verst van merino wol. Trek die champagne fles maar open!

Formele gelegenheden

Voor een formele gelegenheid als een kantoordiner of chique oud en nieuw feest kun je het beste in smoking gaan.

  • Dus een donkerpak met satijn revers en een satijn bies aan de zijkant van je pantalon, een wit smoking overhemd en een neutrale, stijlvolle vlinderdas in bijvoorbeeld zwart, wit of bordeauxrood.
  • Combineer met een mooi glanzend satijn pochet en kies voor bretels in plaats van een riem.
  • Zeker doen bij chique gala’s: een cummerband en zwarte lakschoenen.
  • Welke kleur strik je kiest hangt af van je persoonlijke smaak. Zwart en wit zijn altijd goed. Maar juist voor de kerstdagen zorgt een rode of bordeauxrode vlinderdas voor een mooi plaatje.
  • Kies een mooi kwaliteit zijde of ga voor een fluweel exemplaar indien je punten wilt scoren bij de dames, want fluweel zorgt voor een aaibaar zachte uitstraling.

vlinderdas kerst

Afbeelding boven: De ultieme smoking outfit. Een klassiek smoking hemd, gecombineerd met stijlvolle eenvoudige manchetknopen. Maak het geheel af met een mooie vlinderdas in zwarte satijnzijde en wit zijden pochet.

Voorgestrikte strik of zelfstrikker?

Een zelfstrikker of voorgestrikte vlinderdas kopen? Een voorgeknoopte variant is natuurlijk super eenvoudig in gebruik. In een paar seconden is hij geknoopt tot een perfecte strik. Misschien soms iets te perfect. Aan een zelfstrikker zie je meestal wel dat je hem zelf geknoopt hebt. Overigens lijkt het simpel, maar het is niet eenvoudig om deze knoop in je vingers te hebben. Oefening baart kunst, zeker bij het knopen van een vlinderstrik

De keuze die je maakt hangt eigenlijk af van je persoonlijke voorkeur. Beide varianten zijn prima. Het leuke van een zelfstrikker is dat je hem losjes om je hals kunt hangen aan het einde van de avond, dan heb je toch iedereen laten zien dat jij weet hoe het officieel hoort.

Bekijk ook

75 jaar rijheid strik blog 1

Speciale vlinderstrik voor 75 jaar vrijheid

75 jaar vrijheid is iets om bij stil te staan. De Tweede Wereldoorlog eindigde 75 jaar geleden. Vanaf dat moment leven we in vrijheid. We zijn met z’n alle verantwoordelijk om dit door te geven aan de volgende generaties!

Vlinderstrikken voor de feestdagen

Vlinderstrikken voor de feestdagen!

Het dragen van vlinderstrikjes is al lang niet meer alleen voor de waaghalzen. Een vlinderstrik of vlinderdas combineer je tegenwoordig in een handomdraai bij elke gewenste outfit.

Snel geleverd, mooie stropdassen met pochet en erg leuk dat ook stropdassen voor kinderen in dezelfde stof en uitvoering geleverd kunnen worden.
Ronald
De bretelswinkel geeft een heel goed overzicht van wat er te koop is in de wereld van bretels. Zelf ga ik binnenkort de Camino lopen vanuit Den Haag. Dat is 2000 km wandelen naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Ik wilde natuurlijk zeker weten dat mijn broek niet zou afzakken onderweg en koos voor bretels, ook omdat naar alle waarschijnlijkheid ik flink zou afvallen en zelfs met een riem gaat de broek steeds lager zitten.
De verzending was snel en accuraat en de foto\' s kloppen helemaal met wat wordt opgestuurd. Erg handig was het plaatje waar je de knopen moet vastzetten zodat de bretels goed zitten.
eduard slootweg
Overzichtelijke site, snel bezorgd, mooie kwaliteit. Heel tevreden!
Wim van der Schoor
Prachtige kwaliteit en de volgende dag in huis. Niets op aan te merken.
Rik
Supersnel geleverd, fijn!
Hugo
Mijn eerste ervaring was een heel goede. Had enige separate bestellingen geplaatst. Een werd terstond toegestuurd, de andere liet op zich wachten. Telefoontje gepleegd en de fout/ vergissing werd zonder omhaal getraceerd. Bestelling volgende dag in huis.
En niet onbelangrijk: producten van prima kwaliteit.
Hans Beukema

Betaal veilig online

×