Strikkenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

De vlinderdas

Schermafbeelding 2016 03 22 om 10.55.01

Mannen opgelet! De vlinderdas is dé stijl-accessoire voor al jouw feestelijke gelegenheden. Dit kleine mode-item in de vorm van een vlinder, is tegenwoordig verkrijgbaar in vele materialen, dessins en kleuren. Zoals gebreide zijde, fluweel, polka dot dessins en Burberry ruit-motieven. Houd jij liever van unie, dan kan je tegenwoordig niet alleen kiezen voor zwart, wit of rood, maar ook fuchsia roze, grasgroen, koningsblauw, zonnig geel of orchidee paars. Bijzondere kleuren die zich uitstekend lenen voor feestelijke combinaties. 

Laat bijvoorbeeld in je pochet de kleur van de strik terug komen, combineer een ruiten Burberry strik met een overhemd in een fijne ruitmotief of draag een fluwelen strik op een rib-pantalon. Ook voor casual gelegenheden zijn er strikken verkrijgbaar, draag bijvoorbeeld een knitted vlinderdas naar kantoor of kies voor een zelfstrikker die je aan het eind van een avondje met vrienden los om je hals laat hangen.

Voor de taalliefers: waar dankt het woord vlinderdas zijn betekenis aan? Het eerste deel 'vlinder' is onmiskenbaar een verwijzing naar de vorm van een vlinder met opengeslagen vleugels. Het tweede deel 'das' is afgeleid van het woord 'stropdas'. Een das is ook een lint die je op een bepaalde manier om je hals knoopt. Vroeger bestond een vlinderdas uit één stuk, een lang lint die tot een vlinderstrik geknoopt kon worden. Om het knopen te vergemakkelijken is een zelfstrikker uit twee delen bedacht, deze zijn voorzien van een verstelbare haaksluiting. En voor de mannen onder ons die liever geen 10 minuten voor de spiegel willen staan voor een mooie strik is de voorgestrikte strik bedacht. Tegenwoordig razendpopulair, hij zit altijd goed en is in oneindig veel kleuren, stoffen en patronen te verkrijgen. Wij hebben een mooie collectie voor je samengesteld, van gebreide zijde, fluweel polyester tot zijde satijn. En van voorgestrikt tot zelfstrikker. Wij zeggen 'proost!' op al je feestelijke gelegenheden!

Bekijk ook

75 jaar rijheid strik blog 1

Speciale vlinderstrik voor 75 jaar vrijheid

75 jaar vrijheid is iets om bij stil te staan. De Tweede Wereldoorlog eindigde 75 jaar geleden. Vanaf dat moment leven we in vrijheid. We zijn met z’n alle verantwoordelijk om dit door te geven aan de volgende generaties!

Vlinderstrikken voor de feestdagen

Vlinderstrikken voor de feestdagen!

Het dragen van vlinderstrikjes is al lang niet meer alleen voor de waaghalzen. Een vlinderstrik of vlinderdas combineer je tegenwoordig in een handomdraai bij elke gewenste outfit.

Binnen 2 dagen had ik mijn gerse strik binnen. Top gegaan en alle beloftes zijn nagekomen. Kwaliteit van de strik is dik in orde.
Sam Boogaerdt
Uitstekende service, strik en bijpassend pochet besteld, snelle levering, uitstekende kwaliteit. Heb al vaker hier besteld nooit gedoe mee gehad.
GvdM
Uitstekende service, strik en bijpassend pochet besteld, snelle levering, uitstekende kwaliteit. Heb al vaker hier besteld nooit gedoe mee gehad.
GvdM
Twee paar bretels besteld. Een paar smallere donkerblauwe (dames) en een paar donkerblauw/wit geruit. Deze doen tenminste wat ze moeten doen en schieten niet los zoals goedkopere exemplaren. Mooi pakketje ook.
Marja
Goede telefonisch advies gehad
Betty van Arendonk

Mooie grote collectie met ruime keuzemogelijkheid, heb hiermee mijn eigen bretelcollectie met vele mogelijke kleuren dan ook royaal uitgebreid. In een woord ,TOP.

Piet Hummel

Betaal veilig online

×