Strikkenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

De 10 beste looks met vlinderstrik voor de bruidegom

vlinderstrik bruidegom

Gefeliciteerd, je gaat binnenkort trouwen! Er is wel veel om over na te denken en te regelen: locatie, gastenlijsten, uitnodigingen, bruidstaart, er lijkt geen einde aan je lijst te komen. Maar er is één ding wat je zeker niet tot het einde moet vooruitschuiven: de uitstraling van je look. Welke vlinderstrikkleuren matchen goed bij de kleur van je trouwpak? Zal een pochet een goede aanvulling zijn? Moet de vlinderstrik bij de jurk van de bruid passen? Er is meer dan genoeg om over na te denken. Dus wij presenteren jou 10 perfecte looks waarmee je als bruidegom het najaar van 2018 de show steelt.

Look 1: Ton sur ton

Heb jij moeite met het matchen van kleuren? Hier zijn 3 tips en je zit altijd goed. Tip 1: kies als basis voor een wit overhemd van goede kwaliteit. Wit laat zich veelzijdig combineren, dus je kunt nu nog alle kanten op. Tip 2: Draag een kleur pak die je niet snel naar je werk zult dragen, zodat er op je bruiloft vooral geen misverstand is wie de bruidegom is. Ga bijvoorbeeld voor een prachtige blauwtint zoals onderstaand jasje. Tip 3: Combineer er een vlinderstrik in ton sur ton bij, dat wil zeggen dat je een blauwtint kiest die net iets donkerder is dan je jasje. Deze simpele truc kun je ook toepassen bij andere kleuren. Kies je bijvoorbeeld voor een elegant grijs kostuum, dan kies je een strik die net wat donkerder is dan je pak. Het resultaat is een prachtig plaatje!

bruidegom met vlinderdas

Look 2: Een vlinderstrik met 2 kleuren

Kies voor een vlinderstrik waarin 2 kleuren verwerkt zijn. Stem 1 van die kleuren af op de kleur van je jasje. Zo weet je zeker dat je look altijd in balans zal zijn.

trouwkostuum met vlinderdas

Look 3: Vlinderstrik en pochet

Kies voor een vlinderstrik in een contrasterende kleur ten op zichte van je trouwkostuum voor een speels effect. Bijvoorbeeld dit mooie karmijnrode exemplaar. Om het geheel af te maken laat je de kleur terugkomen in je pochet. In dit geval is gekozen voor een pochet in vrijwel dezelfde roodtint maar dan van een andere stof en uitgevoerd in een andere structuur voor een elegant contrast. 

rode strik bruidegom

Look 4: Een matching set

Volgens de mannenmode étiquette moet een pochet nooit matchen met de stropdas of vlinderstrik, maar veel van onze klanten en ook klanten van bruidsmodezaken voelen zich hier het meest comfortabel bij. Simpelweg omdat je dan zeker weet dat het pochet bij de das of strik past. Voel je vrij om deze étiquette regel aan je laars te lappen en ga voor een volledig matching set. Dus een pochet in dezelfde stof als je strik.

vlinderstrik en pochet set

Look 5: Strik in de kleur van je pak

Kies voor een vlinderstrik die juist heel dicht in de buurt komt van de kleur van je pak. Ook een ideale look voor de mannelijke getuigen. Laat hen deze combi dragen en draag zelf juist een vlinderstrik in een andere kleur. Geen misverstand wie de bruidegom is!

trouwkostuum strik

Look 6: Retro

Dit doet het altijd goed: ga voor een jasje waarin meerdere kleuren zijn verwerkt en laat een effen strik daarmee matchen. Een gebruikelijk materiaal voor vlinderstrikjes is satijnzijde maar wat dacht je van dit gebreide exemplaar? Hiermee creëer je een fantastisch retro resultaat: een klassieke accessoire uitgevoerd in trendy breisel.

gebreide vlinderstrik bruidegom

Look 7: Draag een gilet

Je zult hem niet vaak dragen dus neem je kans, want een bruiloft is de ultieme gelegenheid om te shinen met een gilet. Vaak is het achterpand van het gilet uitgevoerd in een andere kleur dan het voorpand. Hoe leuk is het om je vlinderstrik in dezelfde kleur te kiezen als je achterpand, zo bereik je gegarandeerd een harmonieuze look.

vlinderstrik bruiloft

Look 8: Draag een paar bretels!

Heb je er al eens aan gedacht een paar bretels op je bruiloft te dragen? Overweeg deze elegante herenaccessoire zeker: hij zorgt voor een elegant accent en al naar gelang het soort bretels dat je kiest geeft hij een klassieke danwel retro touch aan je look. Dit paar is uitgevoerd met lederen patten aan de uiteinden, wil je meer weten over het dragen van bretels? Check dan onze bretelsgids en lees alles over het bevestigen van bretels met knopen.

vlinderstrik bretels bruidegom

Look 9: Het witte pochet

Voor degene die het lastig vinden het juiste pochet bij een strik of stropdas te combineren: een wit pochet is vrijwel altijd een goede keuze. Het maakt niet uit of je gaat voor een blauwe, grijze of zwarte vlinderstrik, een wit pochet is een all times favorite combinatie. 

Wil je toch met pochet net wat meer uitpakken? Check dan deze tips: Hoe combineer ik een pochet bij mijn stropdas?

kostuum wit pochet

Look 10: Een stropdas of vlinderstrik?

De keuze is geheel aan jou. Een mooie stropdas kan net zo goed als een vlinderstrik je look op de perfecte manier stylen. Draag je in het dagelijks leven nooit een stropdas dan zou je voor je bruiloft er zeker eentje kunnen overwegen. Knoop je regelmatig een das om je hals dan is een vlinderstrik een perfect alternatief. Het heeft allemaal te maken met je eigen persoonlijke voorkeur en smaak.

bruidegom met stropdas

Nog niet helemaal zeker van je keuze? Laat je goed adviseren door de verkoopadviseurs van de zaak waar je je trouwpak aanschaft. Met deze beelden en tips heb je in ieder geval weer stof genoeg tot nadenken!

Bekijk ook

75 jaar rijheid strik blog 1

Speciale vlinderstrik voor 75 jaar vrijheid

75 jaar vrijheid is iets om bij stil te staan. De Tweede Wereldoorlog eindigde 75 jaar geleden. Vanaf dat moment leven we in vrijheid. We zijn met z’n alle verantwoordelijk om dit door te geven aan de volgende generaties!

Lente header0

Op je paasbest!

Het is lente en zo vlak voor Pasen wil toch iedereen zijn garderobe een kleine update geven?

Snel geleverd, mooie stropdassen met pochet en erg leuk dat ook stropdassen voor kinderen in dezelfde stof en uitvoering geleverd kunnen worden.
Ronald
De bretelswinkel geeft een heel goed overzicht van wat er te koop is in de wereld van bretels. Zelf ga ik binnenkort de Camino lopen vanuit Den Haag. Dat is 2000 km wandelen naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Ik wilde natuurlijk zeker weten dat mijn broek niet zou afzakken onderweg en koos voor bretels, ook omdat naar alle waarschijnlijkheid ik flink zou afvallen en zelfs met een riem gaat de broek steeds lager zitten.
De verzending was snel en accuraat en de foto\' s kloppen helemaal met wat wordt opgestuurd. Erg handig was het plaatje waar je de knopen moet vastzetten zodat de bretels goed zitten.
eduard slootweg
Overzichtelijke site, snel bezorgd, mooie kwaliteit. Heel tevreden!
Wim van der Schoor
Prachtige kwaliteit en de volgende dag in huis. Niets op aan te merken.
Rik
Supersnel geleverd, fijn!
Hugo
Mijn eerste ervaring was een heel goede. Had enige separate bestellingen geplaatst. Een werd terstond toegestuurd, de andere liet op zich wachten. Telefoontje gepleegd en de fout/ vergissing werd zonder omhaal getraceerd. Bestelling volgende dag in huis.
En niet onbelangrijk: producten van prima kwaliteit.
Hans Beukema

Betaal veilig online

×